Iedereen Is Welkom: de verschillen zijn de kracht van de cirkel

Iedereen Is Welkom: de verschillen zijn de kracht van de cirkel

Iedereen Is Welkom: de verschillen zijn de kracht van de cirkel admin

“Ik heb helemaal geen ervaring of opleiding, kan ik dan wel meedoen?” – “Healing wat is dat eigenlijk?”, “Ik heb niets interessants te vertellen” en “Ik ben nog niet zo ver” zijn enkele voorbeelden van de reacties die ik kreeg toen ik van de week de Healing Circle voor Vrouwen introduceerde.

Het deed me beseffen dat dit bij heel veel vrouwen speelt. En ook bij mezelf herkende ik de angsten en overtuigingen waar de vrouwen over spraken. Angst voor het onbekende, al een vooropgesteld idee hebben over de cirkel en vonden dat ze daar niet bij paste, niet voldeden. En wat ben ik blij dat ze dit wel met mij wilde delen, nu kon ik hierover in openheid in gesprek te gaan met deze mooie vrouwen kon ik hun laten voelen dat alles goed is en dat er in de cirkel een veilige energie wordt neergezet, die juist de ruimte geeft om alles wat er ervaren wordt, er ‘gewoon te laten zijn’.

Dat het niet gaat over hoe ver je bent, wat je allemaal al wel of niet hebt gedaan. Dat iedereen welkom is en dat het mee doen gaat over jezelf de liefde te schenken om ruimte in te nemen voor dat wat voor jou belangrijk is. Je kan vertellen over iets wat je bezighoudt, of de slappe lach hebben voor tien minuten lang, te huilen omdat je tranen voelt opkomen of stil te zijn omdat je dat voelt en nodig hebt. Alles mag en niets moet. Te ervaren hoe het is om de ruimte voor jezelf te nemen in een groep waar je je veilig voelt, verbinding voelt vanuit diep respect en gelijkwaardigheid, zonder oordeel en met compassie.

Juist de verschillen maakt dat de kracht van de cirkel kan ontstaan!

Iedereen is welkom in de cirkel, jong en oud. Juist de verschillen maakt dat de kracht van de cirkel kan ontstaan. En door met elkaar te verbinden vanuit liefde en respect ontstaat er een heilige ruimte waar heling plaatsvindt.

Ik ben zeer dankbaar voor de openheid en kwetsbaarheid tijdens deze korte gesprekjes van de vrouwen waarmee ik heb gesproken. Het maakte het mogelijk dat er in plaats van angst, verlangen ontstond voor het onbekende, nieuwsgierigheid. Met als gevolg dat ik binnen ander halve dag zoveel aanmeldingen ontving en dat ik met twee groepen ga starten in september.

Voel je bij dit lezen ook een ‘Yes’, voel dan een diep welkom in deze liefde volle vrouwencirkel.