Cacao food of the gods

Cacao food of the gods

Cacao food of the gods 150 150 admin

Het was op een warme zomeravond dat ik op het Boom Festival in Portugal de cacaospirit ontmoette. Het was de week van de red moon, de solar eclipse en tijdens deze avond kwam ik in contact met een jonge man en vrouw. Al tijdens de eerste woorden van ons gesprek voelde ik een diepe zielsliefde, wat mij ook direct in contact bracht met mijn eigen hart en ziel. De intense energie die ze uitstraalde maakte dat mijn hart helemaal open brak en mij intuïtief naar deze prachtige jonge mensen liet bewegen.

Overmand door de kracht van deze liefdesenergie, die als een storm door mijn hele lichaam raasde, werd ik duizelig en alles om me heen begon te draaien. En daar verscheen de rode maan in mijn zicht, een kanaal van licht kaarsrecht boven mij daalde via mijn kruin mijn lichaam binnen, rechtstreeks in mijn hart. Deze straling nam bezit van mijn hele lichaam, mijn handen trillend. Geleid door het licht liep ik in serene rust op het jonge stel af, pakte beide handen vast en liet de liefdesenergie vanuit mijn lichaam door mijn handen hun lichaam binnen stromen.

In een moment waar tijd geen rol speelde, ervoer ik samen met deze mooie jonge mensen een diepe connectie met het eenheidsbewustzijn. Een zachtheid verscheen er op hun gezicht, de vrouw glimlachte naar mij en zei: “It is love what I am feeling, intense love, thank you!”

Diepe tranen van dankbaarheid stroomde over haar gezicht. Een zielsontmoeting waarin ik de kracht van mijn eigen hart kon voelen in contact met de maan, zo passend bij mijn missie als sjamaan BraveHeart.

En toen openbaarde de cacao Spirit zich aan mij

Op dat moment openbaarde zich opeens een herinnering. Eén waarvan ik nu pas de betekenis begreep. Glashelder verscheen daar een ontmoeting die ik twee jaar geleden had gehad. Ik ontmoette toen een man tijdens een ceremonie die mij vertelde dat hij werkte met een bijzondere plant teacher, de spirit of the cacao. Ik was toentertijd diep geroerd over de liefdevolle manier hoe hij sprak over deze vrouwelijke spirit, de cacaospirit noemde hij haar. Zonder dat ik me ervan bewust was geweest was daar het zaadje in mij gepland.

En nu hier op het Boom festival voelde ik via deze bijzondere hartsverbinding toestemming van de Cacoa spirit om ook aan het werk te gaan met haar kracht. Ik voelde een diepe dankbaarheid en met alle nederigheid in mijn hart stelde ik mij daar in volle overtuiging ten dienste aan haar!

Bij terugkomst in Nederland ben ik mij hier verder gaan verdiepen, de cacao ceremonies die ik ook zelf ben gaan volgen hebben me toen zo geraakt. De pure vorm van Kawkaw (cacao) zorgde er in deze rituelen en ceremonies voor dat mijn hart zich nog gemakkelijker opende en zo nog beter kon voelen waar mijn ware hartsverlangen ligt. Elke ceremonie voelde als een ware hartopener.

Het hart is de connectie met de ziel en de bron waar de creatieve levensenergie stroomt.

De Kawkaw spirit is een vrouwelijke spirit met een krachtige wijze en zachte energie die op een hele subtiele liefdevolle en stille manier je in staat stelt waar te nemen wat er zich in je hart afspeelt. Tijdens het ritueel neemt zij je mee op reis en laat je in contact komen met het eenheidsbewustzijn en laat je ervaren waar je op dit moment bent in je leven.

Inmiddels begeleid ik zowel individuele cacao rituelen als groepsceremonies. Voor de komende maanden voel ik een groot verlangen om ruimte te maken voor zes individuele cacao rituelen.