De kracht van Stilte

De kracht van Stilte

De kracht van Stilte admin

“De Stilte praat tegen je, je hoeft enkel te luisteren”

Daar zit ik dan, op de bank voor het raam in het huisje midden in het bos. Enkel in het bezit van mijn drums en een notebook met een pen. Geen laptop, geen telefoon, geen boeken, geen muziek, geen auto, niets wat me zou kunnen afleiden van mezelf. Genoeg eten mee voor vier dagen om goed voor mezelf te zorgen maar te weinig om na te kunnen denken over wat ik voor het eten klaar ga maken. Mijn reis van vier dagen in de natuur in stilte is begonnen…

In shamanism prayers divert us to different worlds with different conditions and outcomes. Prayers have a big influence on your personal transformation.
Prayers need sincerity, humblesness, intense focus of consiousness, continious repitition.The power of complete absorbation in prayer is an individual input of personal will which shift us into other realities. Work lies in changing ourselves, in changing our minds, silence the mind.

Ik knoop mijn winterjas dicht, pak mijn drum en drumstick en kijk op de klok, half drie in de middag. Ik trek de deur achter me dicht en loop dieper het bos in ver weg van het pad. 
Ik zit onder een grote eik. Ik beweeg mijn tenen, nat van de bladeren, niet bestand tegen de snijdende wind. Ik begin te drummen, ik schrik van het doffe geluid. Een bruut einde aan mijn diepste verlangen langdurig in trance te gaan in het bijzijn van deze eeuwen oude bomen. De overgang van het warme huisje naar buiten was te groot voor mijn drum. Overruled door de stem van mijn ego luister ik nederig naar de scherpe gedachtes die voorbij komen. ‘Hoe dom kun je zijn, dit had je van tevoren kunnen bedenken. Zit je hier met je domme gedrag. Je was al gewaarschuwd maar je luisterde niet.’ In mijn diepste pijn van zelfhaat en afwijzing voel ik me verlaten. Daar zit ik tegen de eik, verkleumd door de snijdende wind die met grote snelheid tussen de bomen door raast, volledig vervreemd van mijn omgeving. De bomen die me tien minuten geleden nog het gevoel van veiligheid en geborgenheid gaven, lijken te zijn verandert in koude afstandelijke en gevoelloze wezens. Ik ben alleen.

‘Wat ben ik in godsnaam aan het doen, wat denk ik nou te kunnen vinden in het bos. Mijn hart begint onregelmatig te kloppen en word duizelig. Ik leg mijn handen op mijn hart. En daar in de verte hoor ik een stem: ’Pray dear Marlouk, pray for your love and acceptance, love yourself!’  Ik sluit mijn ogen en vindt de weg in mijn woorden:

“I bless myself,
I love myself,
I believe in myself,
I trust myself,
I proctect myself.”

Ik herhaal de zinnen keer op keer en voel grote weerstand. Lang hebben ze geen betekenis ze maar keer op keer blijf ik ze herhalen. Dan na lange tijd lijkt er iets te veranderen, een gevoel terug te keren, bewegend door de pijn. De zinnen beginnen zich te vertragen, alsof er van binnen iets in mij het verlangen heeft zich te verbinden met de betekenis van deze woorden.

‘ I… blesssssss… my… self, I… blessssss…….my……..self’….

Mijn hart vertraagd, langzaam vind ik de moed me te verbinden met ieder woord die ik spreek en voel de energie binnen in mij transformeren van haat naar liefde, en wat doet dit een pijn. De energie zakt van bovenin mijn kruin naar mijn voeten en nog dieper de aarde in, verweven met de wortels van de eik voel ik een diep gevoel van geborgenheid met de boom.

‘It will guide you to selfacceptance and selflove and will connect you with nature’, het waren de woorden van mijn spirits. De tijd lijkt te zijn vervaagd. Langzaam open ik mijn ogen en tuur in het duister. Ik raak met de toppen van mijn vingers de stam van de boom aan en ineens voel ik een energie binnen in mij stromen die los komt van mijn lichaam. Ik word met tederheid omhoog getild, de begrenzing van mijn eigen lichaam overstijgend. En daar in het diepte van deze eindeloze fluweel zachte ruimte ervaar ik de kracht van eenheid, van diepe verbondenheid.

‘This is your mission dear Marlouk, you have to tell the people about this and give them the opportunity to experience this collective energy. It will bring healing to the world.’

Een groot gevoel van dankbaarheid voel ik me gedragen. ‘ I will pray every day!’, sprak ik tegen de spirits met een intens gevoel van liefde. Mijn reis is begonnen…

De prayers of love brengen me in een staat van bewustwording waar ik de poort van mijn ziel kan openen.”

De prayers of love stellen me instaat om mijn gedachtes tot stilte te brengen, mijn ego tot zwijgen te brengen. Niet meer naar afleiding te zoeken om de pijn van niet te kunnen voelen, te ervaren. Het brengt me in een staat van bewustwording waarin ik de poort van mijn ziel heb leren openen en in contact met mijn ziel de taal van mijn spirits leren verstaan.

En nu na lange tijd is het ‘gewoon’ een onderdeel van mijn dagelijkse leven geworden. Ik kan ze horen en roepen wanneer ik stil ben en als ik in mijn diepe pijn zit of in mijn schaduw, dan ga ik zitten en pray for love, en transformeer ik mijn energie van af gescheidenheid naar heelheid. Afgescheiden zijn bestaat alleen maar in onze gedachten, in ons ego, daaronder zijn we allemaal heel. Als je van jezelf leert houden dan zal je het gevoel van heelheid met grote dankbaarheid leren ontvangen.

Wil jij ook met jezelf de stilte opzoeken maar weet je niet hoe hiermee te beginnen? Ik ondersteun je in dit proces, samen beginnen we met een ritueel afgestemd op jou. Dit ritueel kun je meenemen als je zelf de stilte gaat opzoeken of dat nu voor een uurtje of een heel weekend is.

Je kunt contact met mij opnemen via 06 24 93 17 43.

Leave a Reply