Zo Stapte Ik Uit Mijn Verhaal En In Mijn Lijf

Zo Stapte Ik Uit Mijn Verhaal En In Mijn Lijf

Zo Stapte Ik Uit Mijn Verhaal En In Mijn Lijf admin

Tijdens een prachtige intensieve week bij Ista, International School Of Temple Arts kwam ik oog in oog te staan met dat wat mij al die jaren weerhield om mijn leven daadwerkelijk te leven, zag ik opeens de kracht die bezit van mij had genomen, ik zag mijn verhaal, het verhaal dat mijn ego heel graag in stand wilde houden en waar ik eigenlijk best gehecht aan was.

In deze trainingsweek Sexual Spiritual Shamanic Experience stond het thema ‘reclaiming your power’ centraal. En om die kracht in mijzelf weer te kunnen gebruiken moest ik eerst oprecht afscheid willen nemen van mijn verhaal. Vaste patronen die me op een manier regisseerde waardoor ik niet hoefde te ervaren wat er daadwerkelijk in mijn lichaam plaatsvond. Door ‘mijn verhaal’ had ik me onbewust afgescheiden van mijn lichaam en hoefde de pijn die onder het verhaal schuil ging niet te voelen. Ik leefde een leven vanuit mijn hoofd.

Door de oefeningen die ik in die week kreeg aangeboden was het onmogelijk om niet in mijn lichaam te zakken en te ervaren dat mijn verhaal langzaam in kracht begon af te nemen, geen betekenis meer had. Bewust te worden dat mijn verhaal, die ik me zelf keer op keer steeds weer vertelde, me in de weg stond daadwerkelijk in mijn lichaam te zijn. Ieder uur dat voorbij ging ervoer ik dat ik steeds dieper in mijn lichaam zakte en er een toename van energie ontstond waarin ik lichaamssensaties ervoer die ik niet of nauwelijks eerder had waargenomen in mijn lichaam.

Diep verscholen vastliggende emoties kwamen vrij door intensieve bewegingen die we leerde te maken. Dit bracht een diepe weerstand teweeg. Een angst voor het vrijkomen van deze levens lange opgehoopte gevoelens en diepe schaamte voor de explosie van de oncontroleerbare emoties die er in mijn lichaam vrij kwamen.

En alles waar ik bang voor was gebeurde.

De pijnlijke energie die mijn leven lang vast was gezet in mijn lichaam, verscholen onder mijn verhaal, kwam vrij. Met grote schokken, diepe fysieke emotionele pijn, oergeluid die ik mijn leven lang onderdrukt had. En in het loslaten daarvan ervoer ik een diepe transformerende kracht vrijkomen die een intense liefdes connectie veroorzaakte met mijn lichaam. Voor het eerst in mijn leven voelde ik mijn lichaam, leerde haar vertrouwen en voelde de aanwezige wijsheid van haar creatie. 
Mijn verhaal werd minder luid, zachter, het was er nog steeds maar de drang er naar te luisteren was er niet meer. Een diepe compassie en dankbaarheid voor mijn verhaal was er in mij aanwezig, bewust dat mijn verhaal mijn overleving was geweest. Ervoor had gezorgd dat ik in moeilijke tijden kon overleven. En nu was het tijd om haar los te laten, ik had het verhaal niet meer nodig.

Dit transformerend bewustzijn bracht mij in contact met een ander dimensie. Een dimensie van het leven vanuit diepe onvoorwaardelijke liefde en verbinding voor mijzelf en in contact met anderen. 
Dat is de overgave die ik voel en dat is het werk wat ik wil doen. Sjamanistisch lichaamswerk, ademhalen en stem te uiten in diepe verbinding met ons mooie wijze lichaam.

Voel je bij het lezen een “yes” dan weet je dat dit je pad is die je hebt te gaan. Neem gerust contact met me op. Wees welkom!